Yol Arkadaşı Seçim Kriterleri

-Asla ve asla telefonu bozulmuş ve tamir edilememiş biriyle yola çıkma. Sana teknolojik bağlamda yük oluyor direk. Zaman ve mekandan soyutlanmanın anlamını bilmeyen insanla yola çıkma.Nerde ne zaman soyutlanacağını bilmiyor ve bütün gerçeklikten soyut anlamsız bir tüy yumağı haline geliyor. 


-Gezeceğin yeri bileniyle veya orayla ilgili araştırma yapmış, plan yapmış biriyle gez. 


-Yerli insanlarla gez. Yabancıyla daha çok yabancılaşıyorsun. Isınmanı engelliyor. Yerel insanlar olursa oranın yerlisi olursa çok daha iyi.


-Mevsim, hava durumu, gittiğin zamanın bayram seyrana denk gelip gelmemesi çok önemli. Mümkünse bayram tatili yurtdışı ve müslüman olmayan yakın ülkeler mantıklı seçim olur. Müslüman toplumun yaşadığı yerlere gitmemeli. Çünkü tavsiye mekanlar genellikle bayramda kapalı oluyor.


-İş çıkışı akşamı çıkmak daha çok vakit kazandırırdı (cuma akşamı)


-Yorgun olunduğu için yarın sabah zor erken kalkılıyor. Uçakla gitmek, Erken varıp uyumak ve yarına zinde kalkmak. ve sabah erken yola koyulmak mantıklı.


Seyahate çıkacağın zaman bir daha katiyen kitap benzeri bir şey alma, ne kitap ne de e-kitap. Çünkü sen o tarz biri değilsin. Dışarısı değişirken içeriye kitaba odaklanmıyorsun, sana hitap etmiyor. kitap benzeri bir şey alma


İki üç tane ayrı ayrı not defteri götürme. İllaki bir tanesini daha az kullanmış oluyorsun. fazladan yer işgal ediyor. defter de getirme. hiçbir şey yapmadım onlarla, bir sürü yer kapladı


içi yünlü bi sweater her zaman çok faydalı oluyor


günü birlik turlar tıklım tıklım olmaz.

güzel yemekler ye

kalacak yere para verme. VPN’e bak, booking.com’a bak* 7 puan ve üstü yerler iyidir

seyahat gruplarına üye olmak (facebook)

gruplarla arabası olan birileriyle gitmek

kafa dengi, güvendiğin insanlar olacak

araba bulunamayacak yerleri, uç noktaları satın al. kendi gezebileceğim yerlerin hiçbirine asla para vermem